Recensies over het wassen van haar zonder shampoo


5 - 0

4 - 0

3 - 0

2 - 0

1 - 0

Hallo allemaal! Vanaf mijn jeugd wilde ik echt een lange, luxueuze haardos hebben. Op welke manieren heb ik dit niet geprobeerd: ik masseerde, masseerde en probeerde zelfs te doen zonder shampoo.

In het begin probeerde ik mijn haar te wassen met zure melk. Het recept is dit: je moet je haar in zure melk bevochtigen, dan je hoofd bedekken met iets (verpakking, sjaal), en dan je haar met gewone babyzeep schuimen. Ik vond dit absoluut niet leuk - mijn haar begreep helemaal geen "verzorging", begon vies te worden van wraak en verloor zijn zachtheid.

Toen probeerde ik een andere folkmethode - mijn haar wassen met een zeep met zeep. Er zijn ook veel nadelen - een onaangename geur, haar als stro.

Daarom is het wassen van haar zonder shampoo voor mij niet de beste optie. Ik heb een manier gevonden: ik koop shampoos zonder siliconen en parabenen. En het haar is glanzend, sterk en zacht.
Ik raad deze methode niet aan!

Ik wil een interessant recept delen dat mijn oma gebruikte. Het is al lang voorbij, en het erfgoed leeft nog steeds. Als je zegt dat ze heel dik haar had, betekent het om niets te zeggen. Haar haar van ongelooflijke dichtheid is 's avonds losgemaakt en gekamd met bot-scallop. Ik keek met bewondering naar deze rijkdom. Natuurlijk wist ze niet hoe ze jaloers moesten zijn. Een week in het bad heeft ze ze gewassen. Het was een ritueel. Aan de vooravond bereidde ze een afkooksel van as voor. Ja, ja! Dat klopt, ze gebruikte as van de kachel. Ze kookte het in water, liet het een tijdje afkoelen en schonk het in een blik, speciaal voorbereid voor dit doel.

In het bad, eerst gewassen me, pas daarna nam voor zichzelf. Je had een hele stroom haar moeten zien! Ik goot water over dit haar. Toen schonk de grootmoeder haar hoofd met een aftreksel van as uit het blik en waste haar haar en kamde ze tegelijkertijd constant. Eindelijk, nadat ze haar echt luxueuze krullen had afgespoeld, werd ze als een lichaam genomen. Hetzelfde water en zeep zelf. Er kraakte zelfs een schoon lichaam.
Deze bouillon in de kindertijd ze kleding gewassen, gewassen gerechten (goed afgewassen het vet, gecontroleerd) en gebruikt in het bad.
Zeer geschikt voor de behandeling van zweren, vochtafscheiding en eczeem. Ik gebruik het recept alleen in de zomer, omdat mijn haar in deze tijd van het jaar vet heeft.

Haarverzorging thuis (maskers, peelings, enz.) - beoordeling

Natuurlijk haar wassen: dan je haar wassen in plaats van shampoo; klei voor haar

Velen zorgen ervoor om hun haar te wassen en voor hen te zorgen met nuttige en natuurlijke producten. En ik bestudeerde de samenstelling van wasmiddelen en geschiedenis, dan het wassen van haar eerder in het verleden, toen er geen zeep en shampoo was.

En hier was ik al lang mijn haar aan het wassen met natuurlijke, natuurlijke middelen. Hoe kan ik zelfgemaakte natuurlijke shampoo maken zonder chemicaliën? Er zijn BASES voor mixen, de belangrijkste componenten - meestal is het brood en klei (best in wasmiddelkwaliteit), brood, soms - een soort meel (rogge, boekweit, havermout). Er zijn ADDITIEVEN (extra componenten) in smaak en kleur kunnen verschillen: etherische oliën, zuivelproducten (kefir, etc. - een beetje), sappen, vette oliën. Een natuurlijk product is beter om een ​​paar minuten op het hoofd te houden - dan wassen ze beter en fungeren ze als een masker om het haar te versterken.

Vaker wast ik mijn haar met klei, soms maak ik brood.

Ik probeer fruit- en fruitmaskers - ik vind het leuk.

In deze review zal ik vertellen wat er naar voren kwam en waar ik van genoot voor mijn lange haar. Type: normaal. Op zwaar gewicht, op golvende structuur.

HAARKLEI is erg goed voor de hoofdhuid. Ik denk dat klei een hypoallergeen en anti-allergene product van de natuur is met een "aardachtige" geur, die de huid kalmeert en de poriën verstevigt. Feedback op blauwe klei. http://irecommend.ru/content/glina-vmesto-myla-blizhek-prirode

Hoe maak je klei voor haar: giet mineraalwater en roer tot de consistentie van zure room. Meestal gebruik ik blauwe klei, soms zwart of groen. Mijn. Na het wassen met klei, maak ik noodzakelijk een zetmeelmasker gedurende 2-3 minuten vanaf de kus over de gehele lengte (eerder bereid uit zetmeel met of zonder de toevoeging van sap). Dit is voor glans en voor het wassen van de kleideeltjes uit het haar. Aangenaam wassen en haar zijn helemaal niet in de war.

Voor het doel van conditionering (niet alleen na klei), kunt u ook vruchtensap of babypuree gebruiken.

OVER SOORTEN KLEI, KLEURKLEI: BLAUW, ZWART, GROEN

Blauwe klei uit alle kleien is harder en langer dan gekleurd "opgelost" in water - het moet worden toegestaan ​​te staan ​​(15-30 minuten). Zwarte klei en groene klei gemakkelijk raziokayut om de consistentie van zure room. Gele klei lijkt meer op zand. Rode en roze klei worden gemakkelijk gekneed, maar laten roze vlekken achter. Witte klei wordt gemakkelijk gekneed, maar voor een amateur, en de deeltjes zijn groot - het is net een scrub - ik heb het lange tijd niet gebruikt.)

SPLITSEN van het haar (APPLE, CITROEN)

Toen ik mijn haar begon te wassen met natuurlijke producten, nam ik LEMON en citroenzuur en dat vond ik niet leuk. Huid tweaks, haar gedroogd en verward. Eenmaal met een citroen heeft nog geen gemeenschappelijke taal gevonden.

Ik hield meer van appel voor haar. Soms spoel ik mijn haar - 200 ml. sap op een klein bassin met water. En je kunt ook een appelmasker maken.

MINERAAL WATER is een van de belangrijke componenten in de haarverzorging. http://irecommend.ru/content/mineralnaya-voda-dlya-volos-i-kozhi

Ik kweek klei in mineraalwater. Ook na het wassen, spoel ik mijn haar met mineraalwater. ("Pelgrim", "Evirel", "Elbrus", "Senezhskaya"). Haar glans, minder gespleten, mooi. Voor het spoelen heb ik kleine potten van 4 en 7 liter.

Kruiden, kruidenthee en haarthee zijn nog een van de favoriete ingrediënten voor verpleging. Kruiden zijn goed voor het spoelen en geven een aangename geur aan het haar. Voor de geur geef ik de voorkeur aan kruiden aan etherische oliën (of hydrolaten - bloemenwater), omdat etherische oliën scherp kunnen zijn en daarom is het nodig om een ​​dosering te vinden, enz., En in kruiden is alles op zichzelf evenwichtig. Een van de populaire kruiden is mint. Als je een bloemengeur wilt, moet je gras kopen met bloemen (linden, enz.). Met kruiden spoelen ze niet alleen - maar ook maskers (dat is een sterk afkooksel voor haar voor een paar minuten), en krijgen ze ook lichte tinten voor het haar. Kruiden studeren.

-- En nu zal ik een "truc" vertellen. HOUT KRUIDEN BROUWEN. Ik koop kruiden in bulk, om te brouwen heb ik nodig: een glazen pot of beker, gaas, water (bij voorkeur mineraal, schoon). Ik knip grote vierkanten uit gaas - 2-3 lagen gaas, vul het gras in het midden van het gaas vierkante stuk en maak het vast - je krijgt een zak, een zak - een zelfgemaakte filterzak. Ik stop het in de kom en giet het met kokend water.

Het kan bijvoorbeeld een soort roggebrood zijn. Hak, laat weken. Voeg een klein zuivelproduct toe: van thee tot een eetlepel op een groot bord (Dairy verbetert de detergentie en voegt toe aan het haar). Lees meer over deze manier van wassen in het geheugen met een foto. http://irecommend.ru/content/kislovatyi-rzhano-pshenichnyi-khleb-retsept-khlebatsidofilinapelsinovyi-kisel-foto-volos

Roggemeel voor haarwassen

Ik paste niet echt, omdat het vast komt te zitten en het haar verwart, hoewel de geur aangenaam is. Meel moet niet worden geschild, maar fijner worden gemalen. Dit witte water uit meel is aangenaam voor de hoofdhuid. (Ik heb ook tarwemeel geprobeerd, maar het zit vast in haar in brokken - bloemdeeltjes blijven aan elkaar plakken, daarom is het niet geschikt voor het wassen van haar.)

Hoeveel vette olie moet ik toevoegen aan het haarmasker? - Voor mijn normale haar nogal wat, 3-5 druppels, slib op de top van een theel.

Ik maak praktisch geen haarmaskers van oliën (zeer zelden), omdat ze erg moeilijk af te wassen zijn en mijn haar sneller vet wordt.

Wat natuurlijk betekent het oliemasker afwassen voor haar? Van natuurlijke - mosterdoplossing, klei.

Haaroliën

Ik hield van de kokosolie voor haar. http://irecommend.ru/content/kokosovoe-maslo-dlya-volos-chto-nuzhno Ik raad vooral kokosolie aan aan degenen die hun haar zonder shampoo wassen. Het werd weggespoeld met klei.

OVER BEREKENINGEN Ik kam mijn haar, voornamelijk met houten borstels met houten tanden, zo veel sneller). Er is echter een andere massage nodig. Ik heb kamkammen. Zoals houten kammen.

OVER WATERTEMPERATUUR Mijn haar is water onder een kraan van warme tot kamertemperatuur, soms koel uit een doucheslang. Ik raad af om te wassen met heet water - onaangenaam, stress, vooral voor de huid van het gezicht.

Herziening bijgewerkt op 13-04-2014. Links naar andere beoordelingen over het onderwerp zullen worden toegevoegd.

Haar wassen zonder shampoo ??

Meisjes, struikelden over de open ruimtes van de interessante informatie. Het meisje schrijft dat ze shampoos en balsems volledig uitsluit van het wasproces van haar haar.

En zij deelt het recept van hoe ze nu kost zonder hen... We lezen:

Zuiveringszout

Zuiveringszout werkt wonderen met haar, samen met vele andere natuurlijke remedies. Het is een erg zwak alkalisch product en maakt het haar voorzichtig schoon van chemische formaties.
Dit recept is, net als andere volksrecepten, niet strikt - het kan worden aangepast aan uw behoeften. Standaard dosis: 1 el. frisdrank in een glas water. Mensen met dik, krullend haar hebben mogelijk meer frisdrank nodig. Probeer het en ontdek hoeveel frisdrank je nodig hebt.
Neem een ​​gewone fles van 230 ml, giet er soda in met een trechter en giet water uit de kraan. Schud dan goed, zodat de soda is opgelost en het mengsel klaar is! We bevochtigen het haar onder de douche, nemen een klein beetje van het mengsel en masseren de hoofdhuid. We wassen het haar zelf, maar omdat het vet door de hoofdhuid wordt geproduceerd, zal het haar schoon worden zodra we de hoofdhuid zelf reinigen. Na enkele minuten afwassen, zoals bij het gebruik van shampoo.


Apple Cider Vinegar

Appelciderazijn is een mild zuur product dat frisdrank neutraliseert en als conditioner werkt. Hij ontrafelt het haar, maakt de cuticula glad en reguleert de pH-balans van het haar en de hoofdhuid.
Azijn is lang genoeg, net als frisdrank. Standaardrecept: 1 eetlepel appelciderazijn in een glas water.
"Van nature is mijn haar gevoelig voor vet, dus ik gebruik niet veel azijn. Ik giet een beetje op de toppen en was me na een paar seconden af ​​", schrijft de auteur.
tips
De overgangsperiode, wanneer uw haar met verhoogde vettigheid in afwezigheid van shampoo reageert, kan van enkele weken tot enkele maanden zijn. Dit is normaal. Vroeger verwijderde je altijd talg van het haar en nu moeten ze wennen en geen overtollig vet produceren als compensatie. Mijn overgangsperiode duurde ongeveer twee weken en er is feitelijk niets om je zorgen over te maken.
Ik heb gehoord dat je zelfs frisdrank en azijn kunt afstaan ​​en je haar kunt wassen met alleen water, maar ik heb dat niveau nog niet bereikt.
Als je merkt dat zelfs na een overgangsperiode je haar te vettig is, probeer dan minder azijn te gebruiken of helemaal niet te gebruiken. Sommigen spoelen haar met citroensap.
Als je haar te droog is, gebruik dan minder frisdrank of probeer honing in plaats van azijn.
"Ik gebruik geen haarverzorgingsproducten meer, mijn haar is verrassend volgzaam en goed gelegd. Ik ben in een aangename schok van de resultaten!
Hetzelfde mengsel dat we gebruiken voor kinderen, ongeveer een keer per week. We zijn van plan om eens per twee weken over te schakelen op het wassen van het haar, omdat hun hoofdhuid op deze leeftijd niet veel vet produceert. Vaker wassen we ze van ketchup en pap. "

Wat denk je hiervan? Enge overgangsperiode van enkele maanden...

Haar wassen zonder shampoo

en wat koop je?

Lady Lepra schrijft:

en wat koop je?

verschillend. van biologische winkel tot agafya. Vroeger kookte ik mijn shampoozeep, gave identiteit, maar nu is er geen tijd (((((((((

En agafia ook, zonder SLS en parabenen?

13720 gebruikers
op de site voor altijd

11.550 gezinnen bezocht
onze evenementen

1324 moeders bezocht
seminars en trainingen

2788 paar moeder + baby
geholpen bij het opzetten
borstvoeding

We bevinden ons in sociale netwerken:

Adverteren [email protected], (953) 428 35 99
Plaatsing op de poster [email protected]
Vragen over de site [email protected]
Contactpersonen voor de pers [email protected]

HOTLINE OP GW (950) 900 55 55

Haarverzorging thuis (maskers, peelings, enz.) - beoordeling

Leven zonder shampoo of de hele waarheid over het wassen van je hoofd met zuiveringszout

Hallo, schoonheden! We willen allemaal mooi haar hebben en zijn hier veel voor klaar. Dus heb ik, na het lezen van recensies van bekende en niet-zo-bloggers, besloten tot een experiment en weigerden om shampoo te gebruiken.

Waarom en waarom dit allemaal is gestart:

Ik was mijn hoofd elke dag vele jaren en vond mijn haar vettig. Wat enige shampoos heb ik niet geprobeerd. Hoe dan ook, de volgende dag (en soms 's avonds, vooral als ik een hoed draag), ziet mijn haar er slordig uit en ik wil het wassen.

Misschien ben ik zelf de schuldige. dat verpestte mijn haar met veelvuldig wassen, maar met een vieze kop die ging werken - nou nee! Dat is mijn elke dag.

Shampoos, wat je ook zegt, zijn niet natuurlijk. Chemie als onderdeel van shampoos wast natuurlijke smering van de hoofdhuid en het haar weg, wat leidt tot een verhoogde productie van talg. Het blijkt een vicieuze cirkel te zijn - hoe vaker we onze hoofden wassen, hoe meer ons haar dik wordt.

Wat ik wilde bereiken:

Verminder de frequentie van hoofdwas en verbeter het uiterlijk van het haar (ik verwachtte geen wonderen.) Elke dag wassen zou prima voor mij zijn).

Wat is nodig:

- water (gewone kraan).

Enkele eetlepels frisdrank (afhankelijk van de lengte en de dikte van het haar) moeten worden verdund met een beetje warm water. De specifieke verhoudingen van frisdrank en water zijn hier niet belangrijk - het belangrijkste is dat het voldoende is voor de hoofdhuid en het haar in de lengte.

Ik wreef de oplossing ongeveer 2-3 minuten in de haarwortels en waste het daarna af. Afgespoeld, trouwens, de frisdrank is vrij eenvoudig en er blijft geen geur achter.

Nadat de soda is afgewassen, spoelt u het haar met verdund citroenzuur in water. Soda is alkali, citroenzuur wordt gebruikt voor verzuring. In een fles van 1,5 liter water verdunde ik ongeveer 50 gram. citroenzuur.

Dag één.

Na de eerste wasbeurt zag het haar er goed uit, was het schoon tot 's avonds en zelfs iets volumineuzer dan normaal.

Derde dag.

Verrukking verminderd. Haar na het wassen zag er schoon uit, maar op de een of andere manier saai. Na de tweede wasbeurt merkte ik dat het haar geëlektrificeerd was - en bijna niets is mogelijk hiermee (mijn gebruikelijke haarspray hielp niet in dit geval).

De eerste week.

Aan het einde van de eerste week (ik waste mijn haar om de dag) begon het haar er heel anders uit te zien. Ze zien er niet schoon uit, maar ze zijn zacht. Bovendien is het haar sterk geëlektrificeerd. Na het wassen met soda is er geen gevoel van netheid van het haar.

Week twee.

Na de tweede week begon het haar ronduit vettig te lijken, het volume verdween volledig. En nog belangrijker, de hoofdhuid begon te jeuken. Roos kwam niet voor (ik geloof dat ik gewoon geen tijd had), maar ik stopte met het experimenteren met frisdrank.

De conclusie is teleurstellend, maar logisch.

Om te leven zonder shampoo, natuurlijk, kunt u. Maar er mogen geen wonderen worden verwacht. Voor mij is de frisdrank voor het wassen van een hoofd niet naderbij gekomen. En als u stylinggereedschap gebruikt - het is over het algemeen een ramp, het is bijna onmogelijk om uw hoofd te wassen.

Sinds twee weken ben ik terug in de shampoo, maar mijn hoofdhuid kriebelt nog steeds.

Ik kan het hoofd niet met soda wassen, ik zal blijven zoeken naar een goede shampoo.

Haar Forum.com

haaruitval behandeling

  • Lijst met forums
  • Verander lettergrootte
  • Voor afdrukken
  • FAQ
  • galerij
  • registratie
  • binnenkomst

Een manier om je haar te wassen zonder shampoos

Een manier om je haar te wassen zonder shampoos

Mikluho 18 juli 2012, 08:52

Re: Een manier om je haar te wassen zonder shampoos

demooon87 18 juli 2012, 12:10

Re: Een manier om je haar te wassen zonder shampoos

Mikluho 19 juli 2012, 08:02

Ik heb nog steeds genoeg haar, 7 dagen geleden was ik aan het wassen met shampoo, het hele bad zat in mijn haar, daarna waste ik het 3 keer met mosterd en normen. Shampoos zijn chemicaliën - laurylsulfaat, formaldehyde, superplan, comperlan, etc. Wat zijn uw resultaten na 5 jaar dagelijkse wasbeurten, alles is aanwezig?

Re: Een manier om je haar te wassen zonder shampoos

Yazva4ka 24 juli 2012, 16:43 uur

Re: Een manier om je haar te wassen zonder shampoos

Heer 25 juli 2012, 22:50 uur

Re: Een manier om je haar te wassen zonder shampoos

Mikluho 27 juli, 2012, 10:18

waar kruiden worden verkocht, op de markten, in de winkel, alleen droog. Pepergeest - in de apotheek, de stroom die ik niet gebruikte

Re: Een manier om je haar te wassen zonder shampoos

Oly 02 aug 2012, 21:10

Re: Een manier om je haar te wassen zonder shampoos

Anya 07 augustus 2012, 11:21 uur

Zorgvuldig. Ik stikte bijna in haar, ze is allergeen. En kan de huid verbranden.

Re: Een manier om je haar te wassen zonder shampoos

Anya 07 aug. 2012, 11:23

Ik heb nog steeds genoeg haar, 7 dagen geleden was ik aan het wassen met shampoo, het hele bad zat in mijn haar, daarna waste ik het 3 keer met mosterd en normen. Shampoos zijn chemicaliën - laurylsulfaat, formaldehyde, superplan, comperlan, etc. Wat zijn uw resultaten na 5 jaar dagelijkse wasbeurten, alles is aanwezig?

Telogen, dat eruit zou moeten vallen, valt hoe dan ook. En na het wassen met shampoo en na mosterd of andere middelen.

Re: Een manier om je haar te wassen zonder shampoos

michael_tugushev 09 augustus 2012, 21:35

Re: Een manier om je haar te wassen zonder shampoos

Anya 16 aug. 2012, 23:44 uur

Re: Een manier om je haar te wassen zonder shampoos

michael_tugushev 25 augustus 2012, 10:56

Re: Een manier om je haar te wassen zonder shampoos

demooon87 25 augustus 2012, 16:13

Re: Een manier om je haar te wassen zonder shampoos

MarinaJA 25 augustus 2012, 16:56 uur

Re: Een manier om je haar te wassen zonder shampoos

michael_tugushev 17 sep 2012, 17:38

Twee eetlepels mosterd verdund met een beetje warm water. je moet een vloeibare pap hebben, het op nat haar aanbrengen, 5-10 minuten laten inwerken, het afwassen, dan je hoofd uitspoelen met een oplossing van water en azijn (1 eetlepel per 1 liter, ik maak 2 theelepels per liter) en spoel je hoofd grondig. Het recept is oud, maar de moeite waard om in de war te zijn

Hoe haar te wassen in plaats van shampoo


Groep: beheerders
Berichten: 4033
Registratie: 26/04/2015
Gebruikers-ID: 32903

De Britten wasten haar haar een jaar lang niet en toonden het resultaat.

Kaylie Conway uit het Verenigd Koninkrijk sinds vorig jaar maart weigerde shampoo en conditioner. Het meisje had last van het feit dat haar haar snel vies werd en de uiteinden werden afgesneden. Na veel haarwasproducten te hebben geprobeerd - duur en goedkoop, kwam de Brit tot de conclusie dat niets haar hielp. Toen besloot Kaylie de shampoo helemaal te laten staan.
Nu voor het reinigen van het haar gebruikt de 28-jarige Brit klei en azijn. Bovendien heeft de weigering van shampoo de vetbalans van de hoofdhuid genormaliseerd en nu wast Conway zijn hoofd elke vier dagen. De Britse vrouw is ongelooflijk tevreden met het resultaat, ze zal niet opnieuw overschakelen naar traditionele middelen.

"Mijn haar is nog nooit zo gezond en zijdeachtig geweest. Ze hebben meer helderheid en volume ", zei Keitley.

Vorig jaar sloot ze zich aan bij de No Poo-beweging - haar hoofd wassen zonder chemicaliën, en blijkbaar vond ze de ideeën van de gemeenschap zo leuk dat Kayle niet langer shampoo ging kopen.

- Dus waste ze haar haar met klei en azijn?

- Er is niet zo heel veel resultaat van het wassen van je haar zonder shampoo.

- Waar is de schittering en het volume.

- Nou, met klei wassen ze hun haar ook voor mij, het nieuws.

- "Weigering van shampoo normaliseerde de vetbalans van de hoofdhuid, en nu wast Conway zijn hoofd elke vier dagen" - ik was mijn haar één keer per week was, is goed.

- Ik was elke dag.
Mensen wassen elke dag, hoe kunnen ze hun hoofd niet wassen.

- Wat was het daarvoor?

- Aangezien trouwens, naar mijn mening, niet de beste keuze is om het haar met klei en azijn te wassen met haar washandje.

- Horror, kop azijnzeep - er is zuur, alles eet en je haar valt eraf.

- Ja, het resultaat is verbluffend.

- Oh! Heeft iemand zelf shampoo gemaakt? Ik wil het knutselen zelf graag proberen. En hoe ik de samenstelling van mijn shampoos lees, balsems, het wordt ziek, wat is er gewoon niet.

- Hoera, je kunt je hoofd niet wassen.

- Beter dooier was je haar zonder shampoo.

- Als je je haar elke dag wast, zal het resultaat zeer jammerlijk zijn. Ik begrijp geen mensen die hun haar elke dag wassen, het is slecht voor de gezondheid van hun haar.

- En als je je haar niet elke dag wast, hangen de volgende dag ijspegels en vettige wortels. Al beschaamd. Daarom hebben we elke dag.

- Niet-geslaagde foto, maar deze beweging is in mijn geest. Nu mijn haar is met natuurlijke zeep "Zhivitsa", ik wil overschakelen naar zeepnoten en honing. Je kunt je haar met havermout wassen.

- Om dit te doen, zijn er speciale shampoos voor vet haar, maar in het algemeen geldt dat hoe vaker je je hoofd wast, hoe sneller het vies wordt, dit is ook verslavend.

- In feite bevatten veel shampoos een component (ik herinner me de naam niet), die verslavend is om sneller te worden gebruikt. Daarom wassen velen hun haar bijna elke dag. Hier is al lang over gesproken.

- Er is een vaste zeep die goed is voor het wassen van haar zonder shampoo, perfect schoon en natuurlijk van samenstelling. En het merk heeft natuurlijke shampoo Krasnopolyanskoe.

- Het is dus geen puur azijnzeephaar, maar waarschijnlijk verdund. Trouwens, ik heb gehoord dat het goed is om het haar met verdunde azijn te spoelen, vooral als het vettig is en het haar langer schoon zal blijven. En ze zullen schijnen, terwijl het zure water het haaroppervlak glad maakt. Van daaruit en geeft ze glans.

- Al vanaf de foto van haar zavonyalo mij, en van degene die eens per week wast. Fu, meisjes, fu.

- Ik was mijn hoofd om de andere dag, maar ik zie niet elke dag iets slechts. Het is zo cool - een gevoel van netheid en vocht van het haar, en niet met een paar dagen lopen.

- Ik heb een paar keer gespoeld met verdunde azijn, alles was in orde.

- Wel, echt, hoe zal het uit je hoofd ruiken als je het eenmaal per week wast?

- Ik ben lelijk als mijn haar vies is. Ik weet niet hoe dit jaar mogelijk is, zulke mensen lijken niet van deze wereld te zijn.

- Droog haar, naar mijn mening, na het wassen zonder shampoo.

- En door veelvuldig wassen van het hoofd, wordt de huid van het gezicht snel oud, omdat er SLS in de compositie zit, die de hoofdhuid droogt, met frequent wassen, en niet alleen. Ik keek naar een overdracht, ze praatten erover. Daarom is het beter om te wassen met sulfaatvrije shampoos, of ten minste niet meer dan twee keer per week.

- Elke dag is mijn haar in goede staat.

- Eens in de drie dagen mijn, maar het haar tot de taille, is alles in orde.

- Ik heb lang haar, de mijne bijna elke dag. Er is geen keuze.

- Haar is als stro, pruiken voor oude oma's zijn hetzelfde.

- Mijn haar wordt niet vuil, hoewel ik het één keer per week was. Omdat ik ze niet stapels met mousses en gels.

- Wauw - een jaar lang je haar wassen zonder shampoo.

- Bier kan nog worden gespoeld - glans voegt toe.

- Een vriendin van haar dochter wast elke 10 dagen haar haar. Wat een prachtig haar, ik heb het nog niet ontmoet, glad, glanzend.

- Ik kan de geur van de huid op mijn hoofd niet verdragen, na 3 dagen lijkt het natuurlijk en in totaal.

- Mijn haar om de andere dag.

- Ik was klein - ik was een keer per week gewassen. Bij kinderen is talg niet zo prominent.

- Ik hou ook van klei hoofdwas.

- Te oordelen naar de foto, zou ze haar hoofd moeten wassen.

- Laten we lopen met haar als een bummer, maar de hoofdhuid zal langzamer verouderen.

- Naar mijn mening las de helft van de commentatoren alleen maar dat ze shampoo weigerde. En het feit dat ze haar haar wast, maar ook andere dingen - ze zijn niet onder de knie.

- Dat alleen mensen niet ter sprake komen voor PR.

- Als ik mijn haar niet ga wassen, tenminste drie dagen, begin ik met wilde seborrhea en krabben, waarom heb ik zulke carrousels nodig. Als de hoofdhuid vettig is, kun je het niet 'omscholen', dit is onzin. Hetzelfde dat stopt met wassen.

- Elke dag mijn hoofd, dit is luie Kaylie.

- Ik ben allang overgestapt op niet-sulfaatshampoos, die ook mijn kinderachtige zijn, althans in plaats van sls magnesiumlaurylsulfaat, dus dat is het, het is niet zo schadelijk. Mijn hoofd elke 3-4 dagen en alles is goed.

- En zonder sulfaat, wat zijn deze shampoos? Hoe zien ze eruit? Ze heeft het nooit gezien of liever niet opgelet.

- Dit is bijvoorbeeld de aard van Siberië.

- Ik heb net de compositie gelezen. In principe gaat in alle massamarketiaanse shampoos in de compositie: water, natriumlaurylsulfaat, etc. Lees de samenstelling zodat dit laurylsulfaat niet bestaat.

- Heb het. Wat voor soort shampoo gebruik je, zo niet een geheim?

- Ja, onzin deze sulfaatvrije shampoos. Ik heb Kapusovsky-sulfaat gratis. Hij wast zijn hoofd slecht, op een dag is al het haar van de wortels tot aan de uiteinden vuil. Daarnaast de samenstelling van zoveel dingen dat ik zelfs bang was!

- Capus zelf is niet erg stevig, nou, puur mijn mening.

- Nee, geen geheim. Blauwe Estelle, moisturizer en Kinder, Ashanovsky-shampoo, daar magnesium, en niet deze laurier. En in het algemeen klagen velen dat niet-sulfaatschuimen slecht zijn, omdat natriumlauryl een schuimmiddel is en zonder dit is het gewoon niet zo schuimend. Ik hou zelfs meer van vriendelijker dan van het type.

- Ja, ik heb al veel geprobeerd, niet alleen Capus. Matrix, L'Oreal en vele anderen. Ooit heb ik zelfs een soort klis gekocht zonder sulfaat. Geen verschil, het haar, in elk geval, mijn niet gewassen. Hoewel ik in die tijd gebleekt en gemarteld haar had. Zelfs zij werden snel vies. Hier is het.

- Estelle maakt trouwens ook vrij vreemde shampoos en balsems. Ze ruiken erg naar chemie. Ik had een zeer slechte hoofdpijn van hun blauwe masker voor gebleekt haar.

- Strange. Misschien heb je nep?

- Ik had dat ook gedacht. In St. Petersburg ging ik echter naar de salon om mijn haar te bleken (wat op Engineering was), ik dacht dat er de zachtste kleuring zou zijn, terwijl ze adverteren. Ik kocht dezelfde olie voor blond, ik vond het leuk, hoewel de geur raar was. En ze gaven een masker als een geschenk van een blauwe, donkere kleur met een metaalachtige glans. Ze was erg gedreven door het parfum van mannen en dus trok ze haar hoofd krom. En toen begon de wilde hoofdpijn. Pas na een paar keer gebruiken, kwam ik erachter waarom.

- Ik probeer mijn haar niet elke dag te wassen, maar ten minste om de dag, en aangezien het hoofd op de tweede dag niet goed is, vlecht ik iets lastig, en loop ik niet met losse ijspegels!
Over het algemeen is het niet normaal, het is noodzakelijk om een ​​optie te vinden zodat het haar niet dik wordt.

- Ik heb natuurlijk geen maskers gebruikt, dus ik kan niet zeggen. Maar het feit dat het na haar hoofd pijn doet is natuurlijk niet goed! Nou, bedankt, ik weet het nu.

- Ik heb geleden sinds ik 14 was, de volgende dag is mijn hoofd al vies, vooral aan de wortels van de pony.
Ik probeer om de dag te wassen, raak het haar niet vaak met mijn handen aan en verdun shampoos met water.
Ik ging opnieuw trainen om mijn haar elke dag te wassen, zonder succes, en medische zeepshampoos.
Zoals mij werd verteld, erfelijk.

- En het haar op de foto, als een spons.

- Gisteren heb ik alleen gewassen met een balsem, zonder shampoo, cool.

- Voor het eerst hoor ik zo'n mening over de capus. Ik heb een balsem, een masker, een spray, een vloeistof, een soort collageen - ik schof me erover, zet er een vriend op. Haar zelfs na 10 wasbeurten en bliksem mooi. Sorry, dat klom, gewoon heel verrast.

- Ik heb last van seborrhea sinds ik 12 jaar oud was, ik ging naar dermatologen, ze zeiden dat het zou overgaan na 16-18 jaar oud, naar verluidt is dit allemaal te wijten aan het feit dat de talgklieren in de adolescentie werken met dubbele kracht. Het resultaat is er een - niets is in de loop van de tijd veranderd, het haar was, net als vet, overgebleven. Ik heb verschillende versies van shampoos geprobeerd, waaronder mijn hoofd wassen zonder shampoo, bijvoorbeeld teerzeep en mijn hoofd gespoeld met een aftreksel van brandnetelkruiden, kamille, touwtjes, kliswortels enzovoort. Als resultaat bleef het haar en het vet achter. Ik heb zelfs geprobeerd mijn haar een week lang niet te wassen, het maximale record voor mij was twee weken. Maar het was vreselijk, ik kon dit alles nauwelijks verdragen in de hoop dat het haar niet zo vies zou worden. Maar alles tevergeefs. Er is geen erfelijkheid, in de familie hebben allemaal normaal haar, alleen ik heb dat. Ik heb elke dag mijn hoofd en stopte daarover me lastig te vallen. Ik kan het gewoon niet anders, ik kan het maximaal per dag wassen. De beste shampoos voor mij, zo bleek, die ze tot drie dagen schoon houden, en de derde dag heeft al ijspegels op mijn hoofd, dit is Vichy Sebos, dat reguleert zonder parabenen en siliconen, Cloran met kinine, en de beste shampoo voor olieachtig haar is systeem 4 zeer vettig haar (4). Alleen met deze shampoos kan het hoofd maximaal drie dagen schoon blijven. Mijn hoofd is ook eenvoudige shampoos die je in de gewone winkels kunt kopen, maar hun hoofd wordt 's avonds vettig als je' s morgens je haar wast. Plus, droge shampoo om me te helpen, helpt mijn haar er overdag fris uit te zien.

- 4 dagen, was je hoofd niet, is het te lui? Ik ben geschrokken.

- Ik doe ook niet voor de dagelijkse was. Het past mij niet, het haar wordt droog, broos. Een keer per 3 dagen - optimaal. Ik vind het leuk en ook mijn haar, geen geur, geen probleem. We zijn allemaal verschillend.

- Mijn hoofd in 4-5 dagen, zoals iemand het heeft neergezet, er hangen linten. Ik hang persoonlijk niets, gedurende 3 dagen is mijn haar perfect schoon en pluizig, pas later, na 4-5 dagen, verdwijnt het volume. Of vlecht een varkensstaart, of ik maak een knobbeltje en alles is in orde. Wat voor soort onzin om elke dag te wassen, vooral als het haar lang en dik is.

- Wat een mooi washandje.

- Ik zou niet zeggen dat haar zijdezacht en gezond is.
Ik was mijn haar elke dag, hoewel het erg lang duurt om het te drogen, maar het is beter om te lopen met glanzend en golvend haar, elke dag een uur door te brengen om mijn haar droog te föhnen dan om het met klei en azijn te wassen.

- Niet wassen voor een maand, kan me niet schelen.

- Haardroger? Horror, stop de aarde. Als ik elke dag een föhn zou gebruiken, zou ik op 30-jarige leeftijd 3 haren op mijn hoofd hebben. Het is een blikje.

- Ik haat het om mijn haar te wassen. Forceer mezelf constant, elke 3 dagen.

- Gezond en zijdeachtig? - eng om je voor te stellen wat 'eerder' was.

- Mijn koninkrijk omdat ik mijn hoofd elke dag 's ochtends niet waste.

- Mijn haarshampoos, elke 4 dagen. Hoe vaker de zeep eerder, hoe sneller ze vet werden.

- Ik "zuiver" mijn haar bij wijze van spreken - ik probeer het na 3 dagen, vroeger elke dag, te wassen. Ik hoorde een verhaal van de zus van mijn grootmoeder dat ze een vriend had, ze waste haar hoofd elke dag. Als gevolg hiervan begon haar haar elke twee uur vuil te worden, hoe meer je wast, hoe sneller de talgklieren werken. Nou, dus deze vrouw ging naar de dokter, hij zei haar om haar hoofd te scheren en een pruik te lopen, en haar haar een maand lang niet te wassen. Als gevolg daarvan genas ze, daarna waste ze haar haar twee keer per week. Ik wil advies geven aan diegenen wiens haar snel vies wordt: pas conditioner of balsem alleen op de tips toe, niet op de wortels, na een paar van zulke trucs zul je het verschil merken.

- Ik hoopte hier een vies hoofd te zien dat nog geen jaar was gewassen. En dan de klei, azijn. Ik kan mijn haar bijvoorbeeld niet minder vaak wassen dan elke dag. De dag dat ze vers zijn, "leven", en 's morgens - gewoon verschrikkelijk.

- Is het niet schadelijk om je haar te verven?

- Als je diep graaft, wordt het gebruik van bepaalde middelen in het menselijk lichaam geboren als de juiste micro-organismen die het voedsel vereisen waarop ze zich voeden. Het kost tijd om dood te gaan. Ik ben hier niet sterk in, dus alles is erg wazig voor mij. Micro-organismen en chemie zijn al in discussie met mensen in hun specialiteit.

- Ik gebruik de föhn elke dag voor vele jaren. Ik zou niet zeggen dat ik vreselijk haar heb.

- Dit is nog steeds goed, en dan zullen ze als stro worden, omdat de droger het haar droogt en schadelijk is voor hen.

- Wanneer dan? Ik snij regelmatig de uiteinden.

- Hoe dan ook, de föhn bederft het haar en vroeg of laat zie je het zelf. Zelfs kappers praten erover.

- Ik beargumenteer niet, verwen, maar kan geen kaal worden, zoals je schreef.

- Het haar van iedereen is anders. Mijn moeder wast haar haar één keer per week, ik begrijp het helemaal niet, na het wassen van haar haar of niet, ze zijn altijd hetzelfde (dik en rood), en ik heb de volgende dag, alsof ik het een week niet had gewassen. Daarom, mijn elke dag.

- Zo ziet het eruit.

- Mijn haar voor 3-4 dagen.

- 3 keer per week mijn hoofd, ik heb genoeg.

- De kop van het nieuws, als van een echte journalist. Clay Nehilo wast zo haar, droogt zelfs de hoofdhuid. En ja, klei en azijn zijn dezelfde chemicaliën, alleen van organische oorsprong. Dus weigerde ze alleen van chemicaliën van kunstmatige oorsprong.

- Nou, over de schittering, ze werd opgewonden.

Wat denk je over je haar wassen zonder shampoo?

Krasotulya.ru beveelt aan !! Probeer het gewoon !!

LiveInternetLiveInternet

-muziek

-Ik ben een fotograaf

Mattias Adolfsson

-Tags

-Categorieën

  • Gebreide speelgoed (123)
  • Haak speelgoed (56)
  • Speelgoed bevestigingsmiddelen. Gegevens (30)
  • Breien speelgoed (16)
  • Poppen van de auteur (103)
  • Poppen maken (17)
  • gebreide poppenkleertjes (14)
  • Poppenkleertjes (12)
  • MK op de gelede pop van Taty Amici (8)
  • Grotesque (7)
  • Laurence Ruet (6)
  • Gelede poppen (4)
  • Aquarel (52)
  • Author's Toys genaaid (34)
  • Teddy patronen en geheimen (11)
  • Heren (12)
  • Inspirerend (11)
  • Verlanglijst & dromen (8)
  • Moleskin (6)
  • Liefde (5)
  • Kunstboek (4)
  • Interessante mensen (4)
  • Architectuur (80)
  • Openbare gebouwen (5)
  • Woningen (26)
  • Hotels (7)
  • onderwijs (5)
  • Futuristische architectuur (17)
  • Architectuur van de toekomst (39)
  • De architectuur van het verleden (22)
  • Interieur (14)
  • Aforismen (51)
  • Kralen (4)
  • Grote Meesters (28)
  • Vincent Callebaut (6)
  • Frank Lloyd Wright (5)
  • Water (17)
  • Horoscopen (10)
  • Stedelijke ontwikkeling (3)
  • Afbeeldingen (33)
  • Ornamenten (1)
  • Kinderen (17)
  • Diëten, Reiniging (9)
  • Schilderen (98)
  • Portret (24)
  • Hedendaagse kunstenaars (21)
  • Kunstenaars, verhalenvertellers (16)
  • Fantasieën (13)
  • Landschap (13)
  • psychedelische schilderkunst (11)
  • Stilleven (9)
  • Humor op plaatjes (5)
  • Klassiekers (5)
  • Calorieën (22)
  • Clip-art (80)
  • Illustraties tekens (13)
  • Illustraties bomen struiken (7)
  • Illustraties dieren (6)
  • Clip Art Koken (5)
  • Clip-art techniek (1)
  • Illustraties bloemen (14)
  • Illustraties van de kindertijd (7)
  • Illustraties items (16)
  • Boeken (14)
  • Computers-Internet (30)
  • Prachtige foto's (63)
  • Steden, gebouwen (7)
  • Oude foto's (1)
  • Meisjes (7)
  • Mensen (8)
  • Reizen (18)
  • Verschillende foto's (8)
  • Koken (207)
  • warme gerechten (26)
  • IJs (8)
  • Ontbijt (5)
  • Saus (3)
  • Vis (1)
  • desserts (35)
  • Snacks (10)
  • Hen. Birdie (7)
  • Vlees (11)
  • Noten (6)
  • salades (13)
  • Soepen (13)
  • kaas (9)
  • Kwark (18)
  • Bakken. Deeg (21)
  • pompoen (3)
  • Tsvetaevsky taart (2)
  • Cheesecake (39)
  • Strudel (5)
  • Persoonlijk (65)
  • Maandelijkse kop op foto's (43)
  • Mode (154)
  • Tassen (13)
  • Ontwerper ARTKA Li (12)
  • boho Ontwerper Ewa i Walla (6)
  • Boho. MORI MEISJE. Bosmeisjes (4)
  • Grandma's Fashion (4)
  • Volkskostuum (2)
  • Boho ontwerper Myrine and Me (2)
  • Boho-breien (29)
  • Bohostijl (48)
  • Jeans (6)
  • IDEEËN naaien (30)
  • Militair (2)
  • Wij zijn Dames (190)
  • Vrouwelijke afbeeldingen (47)
  • Geluk Dames (30)
  • lovestories (5)
  • Vrouwelijkheid (33)
  • Schoonheid en gezondheid (46)
  • Cosmetics. Make-up (13)
  • Stilleven (3)
  • Onze kleinere broers (27)
  • Niet-classificeerbaar (35)
  • Nieuwe technologieën (14)
  • Onderwijs (4)
  • Kleding (195)
  • Caps (17)
  • Handschoenen Mitts Mittens (14)
  • Gebreide patronen en bloemen (13)
  • Rokken (13)
  • Sokken en pantoffels (12)
  • Breien (88)
  • Sjaals (49)
  • Hij en zij (65)
  • Petersburg (4)
  • Kunststoffen (8)
  • Doe-het-zelf handwerk (24)
  • Natuur (10)
  • Psychologie (43)
  • Simoron (6)
  • Reflecties (22)
  • Anders (27)
  • Planten en tops (4)
  • Rusland (9)
  • Sneeuw (1)
  • Tips (80)
  • Diverse tips (10)
  • Advies voor architecten en ontwerpers (6)
  • Shopping. Bestellingen (5)
  • Schoon (2)
  • Verkeersregels (2)
  • Verbetering van het huis (13)
  • Toerisme. Travel. (13)
  • Texturen (1)
  • Technologische oplossingen, innovaties (5)
  • versieringen (9)
  • Lessen (82)
  • Breidetails en -lessen (17)
  • kookcrèmes scrubs (9)
  • Kunstmaterialen (7)
  • Aquarelles (5)
  • zeep shampoos bereiden (1)
  • Internet (10)
  • AutoCAD-lessen (1)
  • Kunststoflessen (4)
  • Handleidingen over Photoshop (18)
  • Films (105)
  • England Air Force (33)
  • Tv-serie (23)
  • Documentaire (10)
  • Biografieën: Rembrandt (9)
  • Zoekmachines (6)
  • kostuumfilms (12)
  • Photoshop (75)
  • Photoshop-achtergrondkaarten (7)
  • schrootkit (63)
  • Ecologie Energiebesparing (10)
  • Humor (17)

-Zoeken op dagboek

-Abonneer per e-mail

-uitzendingen

-statistiek

Hoe was je je haar in plaats van shampoo? Vette haarverzorging

Helaas zijn niet alle shampoos die in de winkelschappen te vinden zijn van hoge kwaliteit en gunstig voor het haar. Degenen die de kwaliteit van gekochte shampoos niet vertrouwen, kunnen de recepten gebruiken die in dit artikel zijn verzameld. Alle genoemde methoden voor het vervangen van shampoo zijn beschikbaar, eenvoudig en nuttig, waardoor ze een uitstekend alternatief zijn voor gekochte producten.

  1. In plaats van shampoo kun je je hoofd wassen met een ei. Wees niet verbaasd, eigeel, gecombineerd met water, heeft uitstekende reinigende eigenschappen. Om je eishampoo te maken, heb je twee dooiers, een half kopje warm water, wat citroensap en olijfolie nodig. Roer alle ingrediënten, klop dan goed en breng het aan op het haar. Houd ze een paar minuten op het haar en was het af als een gewone shampoo. Gebruikend dit recept eens om de twee wasbeurten, zult u snel zien hoe zacht en volgzaam uw haar zal worden.
  2. Zodra shampoos niet gebruikelijk waren, en in plaats daarvan, gebruikten onze ouders met succes zeepwater. Als u uw haar echter wast met een moderne gekochte zeep, maakt het niet uit of het kinderachtig of huishoudelijk is, uw hoofd zal hoogstwaarschijnlijk jeuken en uw haar zal droog en vervaagd worden. Een heel ander resultaat komt van water dat uit eigen handen is gemaakt. Maak zelf een zeep, zet de beste oliën erin - palm, kokosnoot of een andere naar jouw smaak, rekening houdend met het type en de conditie van je haar. Deze samenstelling zal je haar niet beschadigen, omdat het geen stoffen bevat die schadelijk zijn voor het haar. U zult zien hoe aangenaam en behulpzaam het is om uw haar met deze zeep te wassen. We adviseren u om dit recept één keer te gebruiken.
  3. Vervang de shampoo en dergelijke zijn beschikbaar voor alle middelen, zoals zetmeel en mosterd. Ze zijn handig voor het maken van droge shampoo. Wrijf een paar eetlepels zetmeel met droge handpalmen in de hoofdhuid en veeg het haar vervolgens af met een droge handdoek en verwijder het resterende zetmeel. Hetzelfde principe kan droge mosterd of de oplossing ervan worden gebruikt. Voor de oplossing heb je 5 eetlepels mosterd nodig voor twee liter water. Het is noodzakelijk haar met mosterdoplossing te spoelen, de hoofdhuid te masseren en haar met water te spoelen. Als je je haar wast met dit recept, bijvoorbeeld, eenmaal, in een maand, zul je zeker merken dat het haar langer schoon blijft en dat het haar merkbaar is verbeterd.
  4. Shampoo kan door uzelf worden gemaakt. Bijvoorbeeld een recept voor een kruidenshampoo en bier. Voor de vervaardiging van een dergelijke shampoo heb je een lepel calendulabloemen, kamille, een lepel eikenbast en een glas warm bier nodig. Meng alles, zeef na een half uur en gebruik in plaats van gewone shampoo. De natuurlijke componenten van dit hulpmiddel helpen verzwakt haar te herstellen en verzadigen ze met essentiële vitamines.
  5. Witte klei heeft goede waseigenschappen. Het helpt perfect bij seborrhea en roos, maakt het haar licht en glanzend. Om klei in plaats van shampoo te gebruiken, moet je het poeder van klei verdunnen tot een papperige toestand, en dan deze pap op het haar aanbrengen, masseren en spoelen. Het resultaat zal je zeker bevallen, en waarschijnlijk ga je vaak klei gebruiken in plaats van shampoo.
  6. Er is een oude alternatieve remedie - roggebrood. Volgens dit recept moeten broodkruimels wekenlang in water worden gedrenkt en op een warme plaats worden achtergelaten. Het resulterende mengsel wordt in de kop en het haar gewreven en vervolgens met water gewassen. Deze methode kan de conditie van het haar en de hoofdhuid aanzienlijk verbeteren, omdat roggebrood in het bijzonder vitamine B-complex bevat dat de haargroei en glans bevordert. Echter, niet het feit dat zelfs het constante gebruik van roggebrood, dat tegenwoordig in de winkel wordt verkocht, het gewenste resultaat zal geven. Bovendien is deze methode zeer tijdrovend en kostbaar voor dagelijks gebruik, het kan zeer geschikt zijn als we het als een masker beschouwen.
  7. Probeer soda te bakken. Soda reinigt het haar van chemische formaties heel goed. Het recept voor zo'n "shampoo" is extreem eenvoudig - het is gewoon een waterige oplossing van frisdrank. De concentratie hangt af van het type haar. Pak de juiste hoeveelheid frisdrankblikje alleen empirisch op en druk af van een eetlepel naar een glas water. Met deze oplossing kunt u uw hoofd bevochtigen en de haarwortels masseren en vervolgens als een gewone shampoo afwassen. Voor één wasbeurt is het niet nodig om alle voorbereide oplossingen te gebruiken. Een glas van dergelijke fondsen kan genoeg zijn voor een week of twee met een redelijke besteding.
  8. Gebruik appelciderazijn als conditioner. Dit product is erg handig voor haar, het vergemakkelijkt het ontwarren, reguleert de pH-balans, maakt de cuticula glad. Een mengsel van 1 eetlepel azijn, verdund in een glas water, volstaat voor een lange tijd. Ongebruikt mengsel kan worden gegoten door een trechter in een oude fles onder de conditioner en geconsumeerd als dat nodig is.

Constant gebruik van shampoo is verslavend en de eerste keer na het stoppen van het gebruik wordt het haar sneller vuil. Deze periode kan van een paar weken tot een paar maanden duren, het hangt allemaal af van de kenmerken van je haar. Maak je geen zorgen, er is niets vreselijks aan, alleen het haar is gewend aan een zorgvuldige verwijdering van vuil uit het haar. Na verloop van tijd zal overtollig talg niet meer worden geproduceerd. In elk geval, met een lange overgangsperiode, kunt u minder azijn gebruiken als u een dergelijk recept hebt gekozen, of uw haar spoelen met citroensap.

Te droog haar kan worden bevochtigd met honing in plaats van appelciderazijn als conditioner.

Als je shampoo weigert, moet je natuurlijk ook andere haarverzorgingsproducten weigeren: lipsticks, vernissen of gels. Ja, extra geld en niet nodig - het haar wordt gehoorzaam en verrassend goed liegen.

Het is erg handig om alternatieve middelen te gebruiken bij het wassen van kinderen, wanneer de hoofdhuid veel minder vet produceert.

De laatste van de voorgestelde methoden, namelijk het gebruik van frisdrank en azijn, zou zeer ongeschikt zijn voor eigenaren van droog haar. Frisdrank en azijn zijn erg goed voor vettig haar, omdat ze de huid en het haar aanzienlijk drogen.

Hoe zorg je voor olieachtig haar?

Als je haar snel vet wordt, zijn de tips niet wit, na het wassen is er geen gevoel van benauwdheid van de hoofdhuid - gefeliciteerd! Jij bent de eigenaar van vettig haar! Laten we proberen erachter te komen: zou je hier overstuur van moeten raken, of is het beter om je te verheugen.

Vettig haar creëert echt veel problemen. Ze moeten immers bijna elke dag worden gewassen, omdat ze snel worden gezout. En dit gebeurt vanwege een overtreding van de afscheiding van de talgklieren, die zich in de haarzakjes bevinden. Het concept van "olieachtig haar" is niet helemaal correct, omdat de hoofdhuid olieachtig is, maar doordat het vet heel snel een dunne film vormt over het gehele oppervlak van het haar, wordt het haar ook vettig.

Maar vettig haar heeft veel positieve kanten. Dus dankzij een vettige film wordt uw haar bijvoorbeeld op betrouwbare wijze beschermd tegen externe negatieve invloeden van buitenaf. Ze zijn niet bang voor warmte of kou. En eigenaren van vettig haar hebben niet zo'n probleem als gespleten haarpunten.

Als je goed voor vettig haar zorgt, zullen ze je geen problemen meer geven. Ervaren trichologen zeggen dat het veel gemakkelijker is om voor olieachtig haar te zorgen dan voor droog haar. En de pantry van schoonheid zal je vertellen hoe je het goed moet doen.

Algemene regels voor vette haarverzorging.

1. De belangrijkste regel - was je haar als dat nodig is. Vergeet dat veelvuldig wassen je haar pijn doet. Dat is het niet. Als u de juiste shampoo voor olieachtig haar kiest, [ad # co-2], heeft dit alleen maar voordelen voor hen. Probeer een shampoo te vinden met een minimum aan verschillende toevoegingen en geuren.

2. Gebruik geen zeep in plaats van shampoo, want het droogt je haar, het verliest zijn kracht en wordt broos en saai.

3. Je moet je haar in warm water wassen, want warm stimuleert de talgklieren en het haar wordt nog dikker.

4. Was het haar met shampoo bij voorkeur meerdere keren.

5. Het wordt niet aanbevolen om te vaak vettig haar te kammen.

6. Probeer een haardroger te gebruiken om vettig haar zo weinig mogelijk te drogen.

7. Lang haar wordt sneller vettig dan kort haar. Daarom is het het beste om een ​​modieus kapsel te maken. Het stylen van je haar zal veel gemakkelijker zijn, en ze blijven langer mooi en verzorgd.

8. Volg het voedsel: sluit vet, meel, zoete, te zoute en gekruide gerechten zo mogelijk uit.

Vette haarverzorging.

  • 30 minuten voordat u denkt aan het wassen van uw haar, breng een kompres van wortelsap, aloë-sap of uiensap gemengd met ricinusolie op uw haar aan. Dit zijn ontsmettingsmiddelen die helpen om overtollig olieachtig haar kwijt te raken. Wikkel het haar in met een film en wikkel het in met een handdoek.
  • Nu kun je direct doorgaan met shamponeren. Schuim grondig in een apart schaaltje opschuimen met water, aanbrengen op je haar en pas het vervolgens voorzichtig op je haar aanbrengen. Deze methode verwondt het haar niet. Het schuim wordt gelijkmatig over het gehele oppervlak van het haar verdeeld en elimineert vet en vuil.
  • Was de shampoo zo nodig mogelijk.
  • Na het wassen van je haar, breng je een masker aan voor vettig haar, dat je gemakkelijk kunt bereiden: 1u. een lepel wodka en 1 theelepel water wordt gemengd met de dooier en de resulterende massa op het haar. Laat 20 minuten intrekken en spoel vervolgens af met warm water.
  • En vergeet niet om na elke wasbeurt je haar te spoelen met zelfgemaakte lotions voor vettig haar of infusen. Voeg citroensap of appelciderazijn toe aan het water - hier heb je een geweldige haarspoeling.
  • Haar is het best op natuurlijke wijze te drogen. Wrijf ze niet te hard met een handdoek en overdrijf niet met een haardroger.

9 keer genoemd
Gewild: 2 gebruikers

Hoe haar te wassen in plaats van shampoo

Ja, het is absoluut onmogelijk om deze shampoo te gebruiken. Op dat moment wordt het haar beter en na een bepaalde tijd begint het weg te kruipen, waarom het in dit programma wordt uitgelegd.

Hier verhogen ik het onderwerp http://blagmama.ru/forum/index.php?showtopic=22644 oliën, maar om een ​​of andere reden is het niet interessant voor iedereen, maar tevergeefs. want zelfs onze grootmoeders wisten over de gunstige eigenschappen van de klit olie.
Ik begin net olie op mijn haarmaskers te gebruiken, ik denk dat ik over een half jaar in detail verslag zal uitbrengen, ik hoop op een goed effect.
En toch, ook dat is niet veel van belang in haarverzorging, het is niet alleen maskers, maar ook wat we wassen haren op zoek naar shampoos zonder SLS is al veel geprobeerd, heeft babyshampoo niet iedereen past, haar is om naar te kijken gewoon verschrikkelijk, nu wil ik proberen organische shampoos, maar we hebben niet in hen, die geïnteresseerd zijn in het onderwerp zijn heeft obedinyalkah net hetzelfde aan de soap base (100% biologisch). In de zeepbasis kunt u ook essentiële oliën toevoegen om het hoofd te wassen.

Hier is een maskerrecept dat effectief helpt bij het versnellen van de haargroei:

Ricinusolie - 5 ml.
Klis olie - 5 ml.
Kokosolie - 5 ml.

Essentiële oliën moeten worden toegevoegd op basis van de structuur en de conditie van uw haar, maar niet meer dan 3-4 druppels per 10 ml.
Ik heb vettig haar, een normale conditie, het is niet gespleten aan de uiteinden, voor mezelf koos ik oliën zoals deze:

Patchouli - normaliseert de talgklieren
Ylang Ylang - Haarvoeding
Baai stimuleert perfect de haarzakjes. Haar groeit heel goed

By the way, ylang ylang is aphrodisiac (feromonen), en als we gebruiken in zijn pure vorm bij het kammen van het haar van jullie zullen zeer aangename geur, en hebben een positief effect op uw partner (p / s Bewezen man gebruiken en kammen en oliebrander)

Groep: gebruikers
Berichten: 1628
Registratie: 22/06/2011
Gebruikers-ID: 3323
Dank u gezegd: 539 keer
1 kind: Geliefde zoon
Echte naam: Olya

Groep: gebruikers
Berichten: 1685
Registratie: 20/10/2011
Gebruikers-ID: 4853
Bedankt dat je zei: 1356 keer

Groep: gebruikers
Berichten: 1628
Registratie: 22/06/2011
Gebruikers-ID: 3323
Dank u gezegd: 539 keer
1 kind: Geliefde zoon
Echte naam: Olya

Groep: gebruikers
Berichten: 7496
Registratie: 07/19/2011
Van: Blagoveshchensk
Gebruikers-ID: 3874
Bedankt zei: 4345 keer
1 kind: Victoria 04/29/2010
2 kind: Dimochka 18-08-2014
Echte naam: Anastasia
Oude bijnaam: nastya291287

Ik adviseer kapper shampoo "Ollin" (in mijn geval) voor dagelijks gebruik, en serum balzamchik Thermofilter (ook voor de dagelijkse, voordat föhnen). Op de beurs op de 4e verdieping. Ik nog steeds graag, roos is niet, is het noodzakelijk zeer kleine hoeveelheid van het haar serum na Gorny en grepen. Laten we eens zien wat er zal gebeuren, ik meestal wennen aan het haar shampoo en begint op te treden en roos verschijnt

Groep: gebruikers
Berichten: 1685
Registratie: 20/10/2011
Gebruikers-ID: 4853
Bedankt dat je zei: 1356 keer

Groep: gebruikers
Berichten: 9250
Registratie: 4.7.2012
Van: Blagoveshchensk
Gebruikers-ID: 8378
Dank u gezegd: 3154 keer
Echte naam: Lena

Groep: gebruikers
Berichten: 1628
Registratie: 22/06/2011
Gebruikers-ID: 3323
Dank u gezegd: 539 keer
1 kind: Geliefde zoon
Echte naam: Olya

Groep: gebruikers
Berichten: 7496
Registratie: 07/19/2011
Van: Blagoveshchensk
Gebruikers-ID: 3874
Bedankt zei: 4345 keer
1 kind: Victoria 04/29/2010
2 kind: Dimochka 18-08-2014
Echte naam: Anastasia
Oude bijnaam: nastya291287

Groep: gebruikers
Berichten: 2067
Registratie: 04/15/2010
Van: Blagoveshchensk
Gebruikers-ID: 984
Bedankt zei: 2121 keer
1 kind: Timofey 07/10/2010
Echte naam: Anya
Oude bijnaam: Annyutka

We zullen het hebben over een surfactant zoals natriumlaurylsulfaat (SLS). Hij heeft een reputatie voor "iets vreselijk uitputtend" voor haar. Het wordt echter heel vaak gebruikt in shampoos. Waarom? Ja, omdat het een effectieve oppervlakteactieve stof is. En we zullen proberen dit in twee scenario's te illustreren.

Scenario 1. Laten we proberen het haar alleen met water te wassen.

Vanuit chemisch oogpunt kan het wassen van het haar met warm water met één water het haar van een bepaalde hoeveelheid vet reinigen, maar het is te klein om het haar goed te reinigen.

Overweeg alles duidelijk op de foto.

Scenario 2. Was het haar met reguliere shampoo (SLS, surfactant).

In de aanwezigheid van een oppervlakteactieve stof in het medium, zoals bijvoorbeeld natriumlaurylsulfaat (SLS), wordt de olie opgelost in water en weggespoeld van het oppervlak van het haar. Haar blijft perfect schoon. Dit komt doordat oppervlakteactieve stoffen micellen bevatten, die het vet oplossen tijdens het wassen met shampoo.

Beschouw de volgende afbeelding.

Zo'n oppervlakteactieve stof als SLS heeft maar één doel: het haar van talg en verschillende onzuiverheden reinigen. Dat het een hulpmiddel zoals shampoo nastreeft.

De shampoo is in essentie niet bedoeld voor de behandeling of het herstel van haar. Hij moet zijn haar van vuil verwijderen.

Het is dit doel en streeft een dergelijke tool na als shampoo.

Dus waarom zijn we zo bang voor oppervlakteactieve stoffen? ))

Het is nu erg in de mode niet te wassen tot het einde van het haar, bijvoorbeeld, krullend haar, zelfs een beetje voordeel als ze een beetje vet naar links, en ze worden glanzend en zwaar. Echter, als je de overvloed van siliconen hekel aan op het haar, die nu in vrijwel alle industriële installaties wordt geplaatst, of je haar is vuil snel en zien er erg slordig, dan is het wassen met SLS kun je niet vermijden. Het volstaat om heel wat van shampoo en een spoeling te helpen haar te worden wonen, schoon en mooi.

• Vraag. Wat u moet weten om niet bang te zijn voor oppervlakteactieve stoffen?

Het is belangrijk! Het nadelige effect van shampoos op de oppervlakte-actieve stof kan worden vermeden, het volstaat om de conditioner na de shampoo te gebruiken.

En we vertellen er verder over.

Oppervlakteactieve stoffen. We breiden onze kennis over hen uit.

Populaire vraag: "Zijn surfactanten nuttig?"

Om te beginnen, laten we verduidelijken dat er veel verschillende soorten oppervlakteactieve stoffen zijn. Daarom begin je dit probleem te begrijpen, je kunt je appels en sinaasappels voorstellen. Beide zijn ongetwijfeld fruit, maar hun smaak, kleur en andere kenmerken zijn anders.

Oppervlakteactieve stoffen worden toegevoegd aan shampoos en conditioners. Het soort van oppervlakteactieve stoffen die worden toegevoegd aan shampoos, gericht op het schoonmaken en het type oppervlakteactieve stoffen, die worden toegevoegd aan de airconditioning voor uniforme toepassing en gewenste effect op de cuticula. Dat is het verschil.

Het belangrijkste verschil in oppervlakteactieve stoffen voor shampoo en conditioner is:

• in grootte en lengte van moleculen

• in de lading van een molecuul

Dus wat is het verschil in het effect van oppervlakteactieve stoffen op het haaroppervlak?

Om het duidelijker te maken, willen we nogmaals aan herinneren - alle oppervlakteactieve stoffen zijn verschillend en daarom gedragen zich anders (onthouden over appels en peren). Zo oppervlakteactieve stoffen "appels" - de oppervlakteactieve stoffen die worden toegevoegd aan shampoos (SLS, SLES, ALS, enz.), En zijn ontworpen om grondig te reinigen haar van vuil en vet. En onze surfactanten "orange" - oppervlakteactieve stoffen die worden toegevoegd aan de airconditioning (. Behentrimonium chloride, behentrimoniummethosulfaat, stearamidopropropyl et al), en die bestemd zijn voor toepassing op het haar en vult de holtes priglazhivaniya opperhuid en maakt het haar zacht en zijdeachtig.

• Het haar alleen met water wassen, ontslaat ze niet van vuil, opgehoopte siliconen en talg, omdat water niet oplost of vet wegspoelt.
• Oppervlakteactieve stoffen in shampoos bevatten micellen die vet oplossen en mengen met water, dat van het haaroppervlak wordt weggespoeld.
• Oppervlakteactieve stoffen zijn anders. Breng in shampoos en conditioners verschillende oppervlakteactieve stoffen aan.
• Oppervlakteactieve stoffen in shampoos zijn uitsluitend ontworpen voor het reinigen van het haar en het voorzichtig afspoelen van het haaroppervlak.
• Oppervlakteactieve stoffen in conditioners zijn ontworpen om het haar in de nagelriem te houden, en om het glad te maken naar de basis van het haar, waardoor de negatieve effecten van shampoo-surfactant worden verwijderd.
• Uit het bovenstaande concluderen we dat er geen noodzaak is om toe te geven aan een algemene paniek tegen surfactanten in shampoos, hun aanwezigheid daar is absoluut normaal en volledig consistent met de missie van een dergelijk hulpmiddel als een haarshampoo, namelijk het exclusief reinigen van het haar. MAAR. Gebruik na shampoo noodzakelijk airconditioning.



Volgende Artikel
Nicotinezuur in ampullen - is het mogelijk om intramusculair als?